Hästar är ett intresse som många har och det är något speciellt med att rida och sköta hästarna. Oavsett om du bara sköter någons häst eller om du funderar på att skaffa egen häst krävs en del utrustning. Det är både du som ryttare och hästen som behöver utrustning och vi ska här tipsa dig om vad som krävs för att börja rida och ta hand om häst.

Att börja på ridskola

Om du inte har någon hästvana alls rekommenderar vi att du börjar på ridskola. Där får du lära dig både hur du sköter hästen och hur du rider. Det finns många ridskolor runtom i Sverige och du kommer med all säkerhet hitta en i närheten av dig. Vanligtvis finns krav det på att du ska ha säkerhetsväst och ridhjälm, allt för att du ska få en säker ridupplevelse.

Allt för häst och ryttare

Om du vill köpa utrustning till såväl dig själv som hästen hittar du ett bra sortiment online. Det är klokt att ha bra ridskor, för att undvika att foten glider in i stigbygeln. Du behöver också ha slitstarka och varma kläder om du ska spendera tid i stallet, speciellt under kyliga årstider. Ett par ridhandskar är också en bra investering för att kunna få ett bra grepp om tyglarna.