Oavsett om man vill fira sitt husdjur eller har barn (eller vuxna) med stort djurintresse så kan en fest med djurtema en riktigt roligt arrangemang. Här kommer därför våra bästa tips på hur du kan föra in djurliv på festen.

Ballonger

Ballonger hör hemma på en fest, inte minst en med djurtema. Det gamla klassikern är att hyra in en clown eller liknande som kan göra ballongdjur. Har man lite tid över så kan man självklart även lära sig att göra några själv. Med lite träning så går det både snabbt och enkelt.

En annan roliga variant är så kallade ”petwalkers”. Det är heliumballonger i form av olika sorters djur. Det är små tyngder i ballongdjurens fötter samtidigt som kroppen svävar av den lätta heliumgasen. Detta gör att djuret ”går” efter dig när du drar den med dig. Dessa kan vara svåra att hitta i vanliga butiker men går att hitta online på till exempel Ballongkungen.com.

Maskerad

En annan rolig tanke är att hålla maskerad med djurtema. Idag finns så gott som alla utklädningsalternativ att köpa färdigt och enklare alternativ är självklart även enkelt att göra själv. Urvalet blir då större och kvalitén många gånger bättre. vissa går dessutom att göra med inte mycket annat än några väl valda klädesplagg och lite smink.

Hundgodis

Ett (för djuren) lyxigt och oss människor lite roligt alternativ är att göra hundkex som fungerar lika bra för både djur och människa. På bloggen foodforthethoughless.com hittar man ett recept på goda jordnötskakor som fungerar precis lika bra för människor som hundar. Då kakorna innehåller honung så bör de dock inte ges till valpar eller bäbisar.