Man säger att hunden är människans bästa vän, och det går ju inte att säga något annat. Mer lojal vän får man leta efter. Oavsett vilket så finns hunden där och är lika glad att se dig om du bara varit borta i ett par minuter.

Liten hund

Har man hund så förstår man varför hunden kallas människans bästa vän, enligt forskare så förstår hundar mer än vi tror och när man lägger ner mycket tid så kan hundar göra de mest fantastiska konster och tricks så att man nästan häpnar. Att lära sin hund grundlydnad är något som de flesta gör, detta för att både hunden och vi som ägare ska må bra och få en dräglig tillvaro. Det finns olika sätt att aktivera sin hund och olika leksaker att använda sig av. Ju mer tid du lägger ner på träning med din hund desto bättre blir den på att följa dina kommandon och göra som du säger.

Allt är fråga om tid och intresse, gå gärna med i någon klubb där du bor så du finner likasinnade som älskar att träna sin hund. Då kan det bli lättare för dig att komma iväg och träna med din egen hund. Det finns olika dressyrkurser att gå för att få hjälp med detta, har du precis skaffat hund så kanske en valpkurs är det första du ska gå om du inte har haft hund tidigare och har den erfarenheten.