Det finns en hel del saker att tänka på när det kommer till att ge foder till din nya valp. För det första bör du inte byta foder för ofta utan hålla dig till ett och samma under en längre tid. Valpen lär sig nämligen ta upp näringsämnena från fodret. Att byta foder under den första tiden kan störa det.

Torrfoder ska alltid blötläggas innan du ger det till din valp. Känner du dig osäker på vilket foder som skulle passa just din valp finns det flera hemsidor som kan ge dig råd och hjälp. Även uppfödaren brukar kunna ge rekommendationer kring foder.

Vad finns det för olika typer av foder?

Hundfoder kommer i en mängd olika sorter, märken och prisklasser men i huvudsak finns det tre olika foder för hundar. Det finns våtfoder, torrfoder och färskfoder där de alla har sina för- och nackdelar. Torrfoder är det foder som är enklast att hantera för dig som ägare. Många hundar kan uppleva att våtfodret smakar mer och samma gäller för färskfodret. Men utöver det här finns det självklart en rad foder som har olika specifika egenskaper. Bland annat valpfoder och seniorfoder. Läs mer här om vilka sorters valpfoder som finns.