Även om man bor i mitt i centrum, är det möjligt att bli kattägare. Man får bara tänka på ett litet annat sätt. 

Utrymme

En katt gillar att ha mycket utrymme att leva på, så det kanske inte är idealt att ha katt om man bor väldigt lite och inte har möjlighet att låta katten komma ut några gånger om dagen.

Katter gillar att ha bra utsikt över sin omgivning så lämna plats i bokhyllor och i fönsterbrädor så den kan se över lägenheten och världen utanför.

Utomhus

Har man tillräckligt stor lägenhet, vi skulle rekommendera runt 70 kvadrat för en katt, kan katter vara fullkomligt nöjda som innekatter. Har man balkong kan man klä den med nät så katten även kan vara där.

Vill man att katten ska ha möjlighet att gå ut, och man bor i en hektiskt stadskärna, är det bättre att lära katten gå i koppel än att bara släppa ut den vind för våg. Det finns både flexkoppel och selar till katter, tränar man dem från att de är kattungar har de inga problem med att gå i koppel. Du kan själv kolla in utbudet på Swecat. Tänk bara på att du aldrig kan träna en katt som man gör en hund. Det är du som få följa efter katten, inte tvärtom.

Katter är inte skapta för att klara sig själv i en stad med asfalt, trafik, hundar och människor som kanske rent av vill dem illa. Det är otroligt stressigt för en katt att bli lämnad själv i en stad och även om det inte klassas som djurplågeri, skulle nog många kattvänner anse att det borde vara det. Du skulle aldrig lita på din hund att klara sig själv hela dagarna medan du är borta, och det borde du inte göra med katten heller.