Hunden är som alla vet människans bästa vän och vice versa. Dock är det en hel del att tänka på när man har hund och just därför tänkte vi här ge några värdefulla hundtips som förhoppningsvis kan komma till nytta.

Tid och engagemang

Har man hund är det viktigt att man verkligen tar sig tid och engagerar sig i sin hund. Se därför till att hunden får komma ut på en promenad åtminstone ett par gånger om dagen, gärna fler. Ett bra tips är också att leka sin hund då detta brukar vara mycket uppskattat från hundens sida.

Mat

Att ge sin hund mat är så klart också viktigt. Precis som människor mår också hundar bra av en varierad kost. Ett bra tips är kan därför vara att ge sin hund både torr- och blötfoder och även se till att det alltid finns vatten att dricka.

Aktivera hunden

Även hundar mår bra av att vara aktiva och för att aktivera sin hund finns det många olika alternativ. Varför till exempel inte låta hunden hänga med på löprundan eller med ner till stranden och bada. Ett annat alternativ kan vara att träna hunden på olika sätt i exempelvis agility, lydnad och liknande.