Det tar lång tid att bli en duktig ryttare och det finns alltid saker som du kan förbättra. Nedan kommer några tips för dig som rider mycket som förhoppningsvis leder till att du blir en mer fulländad ryttare.

Lär känna din häst

Det är lätt att tro att arbetet med hästen börjar först när man sitter på hästens rygg. Sanningen är att redan när du går in i stallet bör du känna efter hur hästen mår. Det är viktigt att skapa en stämning där hästen känner sig trygg och mår bra.

Många hävdar att hästen läser av människor direkt och därför är det viktigt att du som ryttare kommunicerar med hästen innan du börjar rida för att uppnå bästa resultat.

Ta hjälp av en bra tränare

Det går aldrig att lära sig för mycket därför kan det vara bra att ta hjälp utifrån. En erfaren tränare innebär nya infallsvinklar som kan innebära att du utvecklar dig själv som ryttare.

Rätt material

Ridning är på många sätt en materialsport. Rätt kläder och bra skötsel av hästen underlättas om du innehar material av god kvalitet. Är du intresserad av bra hästmaterial kan du handla online och förhoppningsvis utvecklar rätt material din ridning till en ny nivå.