Katten kan ofta vara bra på att anpassa sig efter den typ av inredning man har hemma. Men vill man se till att den fungerar bra och tillgodoser kattens behov finns det en och annan sak att tänka på.

Skaffa ett klätterträd

Alla kattägare vet nog att katter emellanåt gillar att ta sig på höga höjder där de kan få en överblick över allt som händer i ett rum. Och ser man inte till att ge dem en passande plats att göra detta kan man helt plötslig se dem uppe på en hylla eller skåp där de kanske går omkring bland saker man verkligen inte vill riskera ska ramla ned. Lösningen på detta kan då vara ett högt klätterträd med plattformar som katten kan hoppa upp på.

Bra lösningar för katten

Katter kan också bli väldigt fascinerad av saker som rör på sig och kan lätt börja stimulera deras jaktinstinkter. Kattägare som även har något som ett akvarium bör se till att det inte finns något sätt för katten att komma åt det som lever i detta. Besök då gärna en sajt som Fiskfoder och titta på vilka lösningar som på en och samma gång kan skydda akvarielivet och se till att katten inte blir blöt. Många gånger så går det att lära en katt vad den får och inte får göra. Se till att träna katten tidigt med att akvariet inte är en plats där man som katt får vara.

Aktivera katten

Katter spenderar generellt sett omkring dubbelt så mycket tid sovande som oss människor. Och för att få kvalitetssömn gäller det att de har en eller flera platser där de kan sova ostört. Detta kan ta många former men det bör alltid finnas minst en plats dit de kan komma bort från allt och alla andra i hemmet och sova helt ostört. Kattungar speciellt måste få gott om kvalitetssömn för att de ska må bra. Alla katter måste också ha något de kan vässa klorna på. Ställer man inte fram ordentliga klösträd eller liknande kommer möblerna fylla detta behov istället. Och det vill nog ingen.