Du behöver se till att inredningen i hemmet inte kan skada din husdjur. Du är inte hemma och vaken dygnet runt för att vakta över dem, när du lämnar hemmet eller somnar i soffan ska det inte finnas några risker för dina djur. 

Ett oskyddat akvarium kan vara ett alltför lockande för katten i huset. Dina fiskar lever ett riskfyllt liv när det finns katter som gillar att fiska. Se till att ha ett slutet akvarium och att det står på ett stadigt bord så det inte kan tippa även om katten hoppar upp på det.

Blommor livar upp hemmet och sprider väldoft. Växter kan också rena luften. Men för dina husdjur kan de vara giftiga och leda till sjukdomar och i värsta fall döden. Katter har störst benägenhet att tugga på blommor och blad men det finns också katter som helt ignorerar växter. Katter blir förgiftade om de äter exempelvis tulpaner, gullranka och julstjärnor.

Håll skafferidörren stängd. I princip alla hundar är glupska och tar gärna tillfället i akt att äta något som de tycker är smarrigt. Lämna aldrig mat framme som din hund kan komma åt. Hundar tål exempelvis inte choklad, lök, salt, kakao, vindruvor eller russin.