Hunden är tillsammans med katten vårt mest populära sällskapsdjur. Något som är roligt med hundar är ju också att det finns så väldigt många olika sorters hundar där vissa är mer vanligt förekommande än andra. Just några av de mest populära tänkte vi titta lite närmare på här nedan.

Schäfer

Schäfer, eller tysk schäferhund som är det egentliga namnet på rasen, är en av de absolut vanligaste hundarna och också en hund som de allra flesta känner igen. Som namnet antyder härstammar schäfern från Tyskland. År 1905 kom den första schäfern till Sverige.

Golden retriever

En annan hundras som också är mycket vanligt förekommande, framför allt i Sverige, är golden retriever, som man enklast känner igen på dess nästan gyllene päls. Golden retriever tillhör gruppen apporterande fågelhundar och härstammar från början från Storbritannien.

Chihuahua

En hundras som är betydligt mindre än de två ovanstående men som blivit mäkta populära under det senaste decenniet är chihuahuan. Från början kommer chihuauhuan från Mexiko och importerades i början av 1900-talet till USA. En fullvuxen chihuahua väger 0,5-3 kg och når en mankhöjd på 15-23 cm.